Paul Ekman

Paul Ekman

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

En hängiven forskares livsverk

Dr Paul Ekman är utbildad psykolog vid University of Chigaco och New York University. År 1958 erhöll han sin PH.D. i klinisk psykologi vid Langley Porter Neuropsychiatric Institute. Efter två år som 1st Lt och chefspsykolog på Ft Dix, NJ, återvände han till Langly Porter/SCSF där han arbetade från 1960 till 2004.

Paul Ekman Face HandHans forskning om ansiktsuttryck och kroppsrörelser startade år 1954, detta var ämnet för både hans examensarbete år 1955 och den första publiceringen år 1957. I de tidiga verken var hans arbete påverkat av intresset för semiotik och etiologi, och han fokuserade främst på gester.

Från mitten av 1960-talet inriktade han sig istället på ansiktet och emotioner, och han initierade en serie tvärkulturella studier av uttryck och gester. Förutom grundforskningen kring emotioner och dess uttryck har han också studerat bedrägerier.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Konsten att förstå och läsa människor

Grundat på Dr Paul Ekmans livsverk under de senaste 40 åren etablerades Paul Ekman International plc (PEI) för att skapa utbildningar om emotionella färdigheter och bedrägeri så att kunskapen skulle bli mer allmänt tillgänglig.

”Emotional Intelligence Academy Ltd” (EIA). EIA (www.emotionintell.co.uk) har specialiserat sig på att använda tillförlitlig vetenskap för att utveckla och tillhandahålla utbildningar i emotionell medvetenhet och bedrägeri. Paul Ekman International plc, som tillhör moderbolaget EIA, den enda auktoriserade globalleverantören av utbildningar godkända av Paul Ekman (www.ekmaninternational.com) – är etablerat med målet att sprida denna Ekman-godkända, vetenskapliga utbildning runt om i världen.

En del av detta innovativa arbete syftar till att visa hur relevant forskning kan användas i professionellt utformade utbildningsprogram för att på ett tillförlitligt sätt utbilda yrkesverksamma från alla branscher i hur man läser andra människors sanna känslor. I realtid, utan teknik och med hjälp av de fem kommunikationskanalerna: ansikte, kropp, röst, verbal stil och verbalt innehåll.

De moduler som erbjuds genom dessa center inkluderar:
Emotionella färdigheter och kompetenser (ESaC)
Utvärdering av sanning och trovärdighet (ETaC)

Lead Licensed Delivery Centres (LLDC) håller på att etableras i varje större region. PEI etablerar LLDC för att driva utvecklingen och tillväxten av leveransens infrastruktur och för att kvalitetssäkra utbildningspraxis i varje område.

Licensed Delivery Centres (LDC) – dessa innehar en licens direkt från PEI för att marknadsföra, sälja och leverera Paul Ekman utbildningsmoduler inom deras territorier. En LDC kommer att vara en separat juridisk enhet som har en stark intern utbildningsförmåga och som har intresse av att lägga ytterligare PEI-moduler till repertoaren för deras anställda och/eller kunder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][headline_box text=”Dr Paul Ekman är världens ledande forskare i avläsning av sanning och lögner. ”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]